Een sportieve metamorfose

  0
  266

  Van een bloedhekel hebben aan de piepjestest tot het lopen van de halve marathon in Disneyland Parijs. Anique Beffers (30) onderging een sportieve metamorfose in drie jaar tijd.

  “Sporten is voor mij echt iets van de laatste jaren. Ik heb vroeger wel pogingen gedaan zoals badminton, tennis en lesjes in de sportschool. Maar dat waren allemaal periodes.” Drie jaar geleden wilde Anique hierin verandering. “Geen idee wat precies de aanleiding is geweest, maar alles moest anders. Ik was al begonnen met afvallen en meer bewegen sloot hierbij goed aan.”

  Trainen bij The Workouts is op jouw kunnen, op jouw niveau en dáárom goed genoeg.

  Op haar Facebook tijdlijn kwam de bootcamp van The Workouts langs. “De locatie was voor mij meteen een pluspunt. Lekker dichtbij. Het voelde alsof ik dan niet snel een excuus zou hebben om niet te gaan. Ik dacht bij bootcamp altijd aan van die mannen die vrachtwagenbanden omgooien in de modder. Niet echt iets waarvan ik dacht dat ik dat zou kunnen.” Toch besloot Anique er een mailtje aan te wagen. “Gelukkig kreeg ik een bericht terug van Kasper (eigenaar/trainer The Workouts) waarbij ik meteen het gevoel kreeg dat ik hier wel heen durfde te gaan.”

  Anique merkte meteen dat ze de lessen prima op haar eigen niveau kon volgen. “Trainen bij The Workouts is heel laagdrempelig. Het is op jouw kunnen, op jouw niveau en dáárom goed genoeg. Kasper corrigeert op een prettige manier en moedigt aan.” Het sporten had ook lichamelijke impact. “Ik zag resultaat en dat motiveerde ook weer om door te gaan.”

  Voor mij is vooral het sociale aspect heel erg fijn. Het samen sporten.

  Toch is dat voor Anique niet het enige dat belangrijk is en waarom ze nu nog steeds bij The Workouts traint. “Voor mij is vooral het sociale aspect heel erg fijn. Het samen sporten. Ik leerde nieuwe mensen kennen. Met de een doe ik mee aan hardloopwedstrijden, met anderen drink ik een bakje koffie na een training en met een aantal borrel ik zo nu en dan.” Zonder dat had ze het waarschijnlijk niet volgehouden. “Dan was het voor mij echt minder geweest. Nu is er altijd wel iemand die ik ken en waarmee ik het leuk heb.”

  Ik skip liever een hardlooptraining dan dat ik The Workouts skip!

  Inmiddels heeft het hardloopvirus haar ook in zijn greep. “Nooit gedacht dat ik ooit mee zou doen aan hardloopwedstijden en dat ik dit superleuk zou vinden.” Wat een paar jaar geleden begon met een 5 kilometer City Run in Hilversum leidt dit jaar tot de halve marathon in Disneyland Parijs. “Met alles in mijn leven heb ik eigenlijk een uitdaging nodig. Dat is op dit moment de halve marathon.” Hiervoor traint Anique twee keer in de week bij AV Tempo in Bussum. “Ik wil naar de drie per week, maar dat lukt nu even niet door de opleiding die ik volg. En dan ga ik ook nog één keer per week naar The Workouts.” Op de vraag wat ze liever doet antwoordt Anique zonder twijfel: “Ik skip liever een hardlooptraining dan dat ik The Workouts skip! Hardlopen vind ik nu leuk als doel, maar ik weet wel dat ik geen hardloper van lange afstanden ben. De korte afstand wedstrijdjes houd ik er zeker wel in. Daar beleef ik echt plezier aan!”

  Ik ben nu echt een totaal ander persoon dan drie jaar geleden.

  Anique heeft niet alleen op het sportieve vlak grote stappen gezet. “Ik was heel erg in mezelf gekeerd, introvert, stil en verlegen. Ik ben nu echt een totaal ander persoon dan drie jaar geleden. Daar heeft het sporten zeker aan bijgedragen. Ik leerde mensen kennen en deed mee aan activiteiten. Door aan mezelf te werken én het sporten ben ik nu meer extravert, durf ik mezelf te laten horen en ga ik op zoek naar uitdagingen. Ik ben zo blij dat dit heeft plaatsgevonden. Door het sporten alleen al ben ik gewoon blijer. Het geeft me energie.”

  Gewoon doen!

  Anique is heel blij dat ze deze stap over de drempel heeft gezet. Haar levensmotto: “Gewoon doen! Begin en ervaar! Als mensen nieuw zijn bij The Workouts zeg ik dat ze hun eigen niveau aan moeten houden. Dat ze zich niet opgejaagd moeten voelen, maar op die manier trainen dat het voor henzelf prettig voelt. Niemand in de groep zal je gek aankijken of veroordelen. Iedereen kan meedoen en dat maakt het heel laagdrempelig.”

  En wat als ze de halve marathon heeft gedaan? Is het trainen bij de The Workouts dan nog wel uitdagend genoeg voor haar?
  “Zeker wel! Bij The Workouts kan ik het zelf zo zwaar maken als ik wil. Ik merk nu dat ik bewust een stapje terug doe, omdat ik al veel hardloop en geen pijntjes wil. Ik kan in de les ook gewoon genoeg gas terugnemen. Maar ik weet ook dat ik mezelf – na de halve marathon – juist meer kan uitdagen door harder te lopen of door zwaardere gewichten te nemen. Of nog harder mijn best te doen. En daar motiveert Kasper ook bij. Hij weet nu dat ik bij sommige oefeningen de extra uitdaging bewust weglaat. Maar anders zegt hij echt wel ‘Kom op Anique, dit kan jij!’ En dat werkt voor mij, want dan ga ik dat doen. En dan ben ik ook altijd heel blij dat ik weer geweest ben.”

  Benieuwd of sporten bij The Workouts iets voor jou is?
  Kom het een keer proberen! Boek een gratis proefles voor de Bootcamp Workouts of de Wandel Workouts.